Followers

Tuesday, 27 November 2012

Assalamualaikum dan hai

naaaa ,. hari ni last paper suda kaka ku...SPM  . .
Insya Allah success!
Ak doakan engkau dpt result yg baik2 n lulus Aamiin..


Article tentang adab berwudhuk (tidak memboros air) . .sharing is caring<3


Adab Wudhu - time ambek wudhu kadang-kadang kita main belasah je bukak paip air mencurah curah macam air terjun, mentang mentang bukan kita yang bayar bil air masjid. Hehehe - ingat - jangan membazir - cukup la sekadar bukak sikit - air slow pun dah ok - insyaAllah dengan cara ni kita akan lebih menumpukan perhatian dengan wudhu kita dan meneliti setiap basuhan dan insyaAllah dengan cara ini kita 
dapat membina kesabaran dalam amal ibadah. Kita akan berasa lebih tenang dengan mengambil wudhu dengan teliti dengan air yang perlahan dan berusaha meratakan air ke semua bahagian. Dengan ini juga dapat melatih kita untuk tidak boros dalam kehidupan seharian. InsyaAllah.

Ingatlah - Rasulullah SAW adalah manusia yang terbaik dan manusia yang paling dicintai Allah SWT dan kita sepatutnya mencontohi Rasulullah SAW demi kebahagian dunia dan akhirat berpandukan Sunnah Rasulullah SAW. Setiap amalan bermula dengan niat dan keikhlasan - jadi set la NIAT kita kerana Allah SWT dengan mengikut Sunnah manusia terbaik disisi Allah SWT iaitu Rasulullah SAW..

Tuesday, 20 November 2012

Assalamualaikum dan hello,.
cuti mau dekat 1 bulan dahhh..kerja rumah yang kena bagi sebelum cuti pun belum start buat. .:D

Tiba2 ak rindu pla dgn kwn2 classmates ak ni.,especially dorang nii..

,
Ndak pa ,1 bulan lg cuti,buka sekolah sda..Nnti kta jumpa ya bos2 sekalian..ahahaaaha.<3

Naa,.sabahan troll..for you guys..

Monday, 19 November 2012


may Allah protect every suffering believer and grant every mudered.
believer a place in the gardens of Jannah, Aamiin..

Thursday, 8 November 2012

Dear classmates <3 see you all in the year of 2013:D